Nova College
 
Nieuwsbrief 3-12-18
    Bekijk in je browser
Nova College
 
Nieuwsbrief Decanen
Baanzekerheid en innovatie in de regio
Het LOB-programma brengt jongeren al vroeg in contact met sectoren waarin veel werk is. Vele basisscholieren gaan aan slag met Techniek en 2e jaars vmbo/mavo maken kennis met alle sectoren op CHOICE. Het Expertisepunt LOB beoordeelt dit als good practice in de landelijke LOB-database. Twee sectoren waar stagebedrijven springen om nieuwe medewerkers zijn Zorg en Techniek, hieronder staat extra LOB-materiaal voor je klaar.
 
Volop kansen in Zorg en Welzijn
Voor jongeren zijn er veel mogelijkheden om te gaan werken en leren in de sector Zorg en Welzijn. Om de diverse kansen te laten zien, laten wij jongeren – met samen Voor Betere Zorg (vereniging voor zorgorganisaties in de regio) - kennismaken met deze sector. Natuurlijk via CHOICE, MBO Markten, Oriëntatietrajecten en -dagen plus voorlichtingen op school. Ook zijn er de lespakketten ‘Aan jou hebben wij wat’. Bovendien bieden we gastlessen door ambassadeurs uit de zorg, aan te vragen via de website samen Voor Betere Zorg en door docenten van de opleidingen aan te vragen via okhattou@novacollege.nl. Bekijk ook de campagne Mijn toekomst, mijn zorg.
 
Techniek: SHIP biedt lespakket voor leerlingen over beroepskeuzes
Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden biedt, ter voorbereiding op een bezoek, een lespakket voor leerlingen vmbo én havo/vwo. Daarmee maken leerlingen interactief kennis met de verschillende technisch beroepen en werkgevers in het Noordzeekanaalgebied. Dat is belangrijk, want er is zoveel te beleven in het Noordzeekanaalgebied qua opleiding en werk. Het lesprogramma bestaat uit een voorbereidende les en een bezoek aan het SHIP. Het is gratis: www.ship-leren.nl, zie tabblad ‘docenten’. Voor meer informatie info@ship-info.nl en (0255) 516254.
 
Facebook   Twitter   Youtube   Instagram
ROC Nova College   |       |   023 530 20 10